Els escacs s’ha convertit en una bona opció per ocupar el temps d’oci en aquest període obligat de confinament, a causa del Coronavirus.

La Federació Catalana d’Escacs, organitza l’anomenat Torneig “Escacs a l’escola”, amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que es disputa diàriament de dilluns a divendres al matí i tarda. L’activitat és totalment gratuïta i oberta a tots els nens i nenes sense necessitat d’estar federats que vulguen participar-hi, i es disputa davant un dispositiu amb connexió Internet en el mateix domicili on està confinat el participant, utilitzant la plataforma www.lichess.org. Hi poden participar tots els jugadors i jugadores que estiguen en edat escolar, sempre que complisquen amb el requisit de l’edat en cada categoria. S’han establert categories fins a 8, 10, 12 i 14 anys. Els enllaços dels tornejos, tant de la sessió matinal com a la tarda, es publiquen de les 9 a les 10 hores a les xarxes socials de la Federació Catalana d’Escacs, Facebook, Instagram i Twitter, amb una publicació única en tots els enllaços.

La iniciativa de disputar un torneig per internet, inicialment per a adults, va néixer per part del CE Mollet de Vallès. El CE Amposta, va ser el primer club de les comarques tarragonines en posar en pràctica tornejos per a xiquets i xiquetes el passat 15 de març. El president de club ampostí Ferran Torta, després de deixar fa uns mesos per motius laborals el càrrec de delegat de Tarragona, ha seguit a la Federació Catalana com a responsable de les xarxes socials i membre de la Junta Executiva, i posteriorment va decidir ampliar la competició que està resultat tot un èxit “la iniciativa va tenir una resposta molt positiva en les Terres de l’Ebre, i hem decidit crear als torneigs Escacs a l’escola per a tot Catalunya, que està resultant tot un èxit amb uns 200 participants diaris, als quals cal unir els 300 del torneig organitzat per a jugadors federats”.

També la comissió de laFederació Escacs i Dona, ha organitzat un torneig per internet, per a dones que coneixen el sistema del joc, però mai han participat en cap competició. El CE Amposta també organitza diàriament un torneig de partides ràpides des de les 20 a les 21 hores, amb participació de jugadors de diferents equips ebrencs. Per la seua banda el CE Tortosa, ha organitzat l’Open Tortosa, amb participació de 22 jugadors i victòria final per a Miguel Moya.

Redacció: E.A.