Segons ha informat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, cinc casos de Coronavirus s’han confirmat a la residència de la Congregació de la Consolació de Jesús. En conseqüència, s’han confinat 14 persones externes que prestaven diferents serveis a les residents. L’Hospital de la Santa Creu de Jesús assumirà la gestió dels serveis que s’han de prestar. Amb aquests cinc casos nous de Coronavirus, a les Terres de l’Ebre, la xifra total de positius s’eleva fins a 73.  Ahir divendres, hi va haver onze positius.

El servei d’urgència epidemiològica de les Terres de l’Ebre han confirmat 5 casos positius de coronavirus a la residència de la Congregació de la Consolació de l’EMD de Jesús on actualment s’hi allotgen 36 residents. Una visita proactiva dels professionals d’atenció primària va detectar símptomes en algunes de les monges residents.

A partir d’aquest moment es van prendre diferents mesures d’aïllament i es va efectuar la presa de mostres que van confirmar els positius. Posteriorment s’ha indicat el confinament de les 14 persones externes que entraven per fer diferents tasques com les de tenir cura de les residents.

Per tot això, s’ha demanat a l’Hospital de la Santa Creu que assumeixi la gestió d’aquestes residents amb personal propi, així com els serveis de càtering mentre el personal que prestava servei a la Congregació continuï en confinament.

Es recomana que, si alguna persona ha estat en contacte amb les residents i presenta símptomes d’infecció respiratòria aguda i o febre es posi en contacte amb el seu equip d’atenció primària o amb el 061.