L’Ajuntament de Deltebre ha decidit suspendre l’edició de DeltaFira i Mescla per aquest any 2020 a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Els dos esdeveniments estaven previstos per al cap de setmana del 22 al 24 de maig i serveixen, entre d’altres, per commemorar la segregació de Tortosa.

Aquesta mesura s’ha pres en el marc de la Junta de Govern telemàtica que ha celebrat l’equip de govern municipal. Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “estem en el marc d’un entorn d’incertesa i de paràlisi que ens obliga a congelar totes les gestions i actuacions que hem estat duent a terme per a la organització de la fira”.

En la mateixa línia, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “una fira com Mescla necessita d’un treball continu que sovint és invisible però que és totalment imprescindible per a que esdevingui un èxit de participació, tant a nivell i qualitat dels estands participants i de les diferents degustacions”. Per al tinent d’alcaldia, “ara mateix no podem avançar des de la improvisació i menys tenint en compte que estem gestionant diners de la ciutadania”.

Finalment, l’alcalde ha reitera que “ara és moment d’enfocar els nostres esforços com a govern municipal per estar al costat de la ciutadania que més ho necessita, i per revitalitzar el comerç local i les empreses que s’estan veient afectades per la crisi derivada per la COVID-19”.

En el marc de la Junta de Govern Local també s’han pres altres decisions encaminades a pal·liar els efectes del virus. Així, s’ha aprovat la suspensió del pagament dels tràmits administratius de l’Ajuntament de Deltebre, el tancament del cementiri municipal i la creació d’un espai d’activitats online per recollir propostes de la ciutadania de Deltebre per tal d’alleugerir el confinament. Aquestes mesures se sumen a les que l’Ajuntament de Deltebre ja ha anat anunciant durant aquests darrers dies.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.