Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Amposta van detenir els dies 26 i 27 de febrer a Alcanar (Montsià), el Vendrell (Baix Penedès) i Salou (Tarragonès), quatre homes de 25, 26, 31 i 52 anys, de nacionalitat búlgara i veïns d’aquests municipis com a presumptes integrants d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. També se’ls atribueixen delictes de defraudacions de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta el setembre de l’any passat arran d’un dispositiu durant el qual es va fer un detingut i es van intervenir més de 1.300 plantes i 11 quilos de cabdells de marihuana en dues cases del carrer Major del municipi de Santa Bàrbara (Montsià).

El càlcul de la droga intervinguda tindria un valor en el mercat d’uns 122.000 euros

Amb la corresponent autorització judicial, els investigadors van accedir el 26 de febrer a una casa del carrer Castellers del Vendrell i en una altra del carrer Assutzena d’Alcanar per comprovar l’existència d’una possible plantació de marihuana. Els dispositius van comptar amb el suport d’agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana en aquests dos municipis així com també de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Un cop a l’interior es va poder verificar que aquests domicilis s’utilitzaven exclusivament al cultiu però no al tràfic de drogues al detall amb l’objectiu d’evitar cridar l’atenció entre el veïnat. Els agents van observar diversos conductes de ventilació en ple funcionament i tot el material necessari per impulsar el creixement de les plantacions.

Els investigadors consideren que els detinguts formen part d’un grup criminal amb una clara definició i repartiment de tasques per part de cadascun d’ells. Aquest grup està integrat per un major nombre de persones i per això no es descarten noves detencions el marc de la mateixa investigació.

Aquests quatre detinguts per les plantacions de marihuana localitzades a Alcanar i el Vendrell, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar el dia 2 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.