L’Ajuntament de Móra d’Ebre està a punt de finalitzar la instal·lació del nou embarcador, únic en les seves característiques en tot el tram navegable del riu Ebre. Només falten els últims detalls com la il·luminació, la col·locació de cadenes de seguretat i una porta, que es duran a terme en els pròxims quinze dies.

Aquest embarcador consisteix en unes peces modulars de polièster que es troben subjectades en uns pilars metàl·lics clavats a la llera del riu, a més de cinc metres de profunditat. Aquest sistema constructiu preveu les possibles riuades i es pot ampliar i desmuntar amb facilitat. De fet, una part s’haurà de desmuntar durant la temporada no navegable del riu.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha assegurat que la intenció del consistori és que aquest port fluvial “serveixi per potenciar el rem i altres esports aquàtics”. 

La construcció del nou embarcador forma part d’un projecte més ampli que ha consistit també en la urbanització de la zona del Club Nàutic i en la instal·lació d’una rampa d’accés al riu per a barques. El cost del projecte sencer és de 266.925, 88 euros, subvencionat per la Diputació de Tarragona, la Direcció General de Turisme de la Generalitat, el fons d’ENRESA i una petita part per fons propis de l’Ajuntament.

Autor:

Periodista