Difícil test el que afrontava l’Amposta-Lagrama dissabte en la visita a la pista del líder indiscutible de la lliga, el Morvedre, que no ha cedit ni un sol punt a la lliga fins ara. Era un enfrontament on les ampostines sortien sense pressió, al marge de la delicada situació per la qual atravessen, i on tenien més a guanyar que a perdre davant les de Sagunt que afrontaven el primer ‘match-ball’ de classificar-se matemàticament per a la fase d’ascens.

L’equip valencià entrenat per Montse Puche va saltar a la pista amb el convenciment de resoldre el partit per la via ràpida, aprofitant els nervis i les imprecisions que van acusar les del Montsià durant els primers compassos de la confrontació. Les pèrdues de pilota de les ampostines provocaven ràpids contracops de l’equip màxim realitzador de la lliga que ràpidament cobrava avantatge al marcador amb el 8 a 3 a l’equador de la primera meitat i  que de mica en mica van anar augmentant fins arribar al descans amb set gols de renda amb el 15 a 8, fruit de la poca agressivitat defensiva i la falta d’idees de les de Sasa Jovic.

A la represa les visitants van espolsar-se la pressió de sobre i van sortir a intentar competir el partit, amb una millor notable tant en atac com en defensa. Només els tirs de sis metres no encertats, li van privar al conjunt ebrenc d’ajustar més les diferiències. Tot i estar sempre per davant al marcador les valencianes veien com el segon temps acabava amb un 14 a 13 ajustat, que malgrat tot no feia perillar la victòria (mantenint en tot moment l’avantatge al marcador) que certificava la seua presència a la lligueta de promoció.

Les de la capital del Montsià per la seva banda, tot i la derrota clara a la pista del líder, acabaven amb bones sensacions de cara al partit crucial que se’ls presenta la setmana vinent davant un rival directe altre cop, l’Agustinos Alacant, en un partit on no es poden permetre la derrota per no veure més complicades les opcions de mantenir la categoria una temporada més. Les alacantines, amb la derrota a la pista del Sant Vicenç (25-18) se situen coeres després de la victòria contrapronòstic del Leganés a la pista del Sant Joan Despí (19-20). Un triomf que ajusta més la part baixa de la taula, on les ampostines compten amb dos punts de marge respecte als equips que tanquen la taula: Leganés i Agustinos Alacant. Serà dissabte 29 a partir de les 19 hores de la tarda al pavelló municipal ampostí. Una autèntica final.