Un total d’onze persones nouvingudes han rebut formació durant el darrer mes a l’Ametlla de Mar a través del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre. L’alcalde de l’Ametlla de Mar i conseller comarcal, Jordi Gaseni; la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Jani Brull i el regidor d’Esports, Festes i Jovent, Jordi Borràs, van lliurar els diplomes als participants divendres passat.

Concretament, la formació que han rebut els participants en aquest curs, que ha estat de quinze hores de durada, ha estat sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. El Servei de Primera Acollida del Baix Ebre té com a finalitat promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones nouvingudes a la comarca i minimitzar els obstacles que ho impedeixen a causa, principalment, de la manca de competències lingüístiques bàsiques, del desconeixement de la societat i de l’ordenament jurídic.

Pel que fa a les persones que han participat en el curs dos són d’Ucraïna, una de Colòmbia, una del Perú, una d’Hondures, una del Senegal i cinc de Marroc.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.