Els presidents i presidentes dels Consells Comarcals de Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre s’han reunit aquest dijous al Montsià per buscar solucions i traçar una estratègia unitària per fer front a diferents problemàtiques que afecten les Terres de l’Ebre.

El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, ha destacat la importància de la trobada: “Si les quatre comarques que conformem les Terres de l’Ebre treballem conjuntament, serem més efectius, atendrem més necessitats i, per tant, podrem arribar més lluny”. El també alcalde d’Alcanar, ha destacat que el treball conjunt dels consells comarcals de Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre, ha de servir per a empoderar les Terres de l’Ebre i reivindicar el territori a Catalunya: “Hem de fer valdre les Terres de l’Ebre, un territori únic, al centre dels Països Catalans, que desgraciadament avui encara no gosa del reconeixement que es mereix”.

Un dels principals temes tractats durant la reunió ha estat el cobrament dels ajuts de les pluges torrencials d’octubre del 2018 i els ajuts derivats de les destrosses causades pel temporal Glòria. Un assumpte cabdal per a la recuperació d’un territori que abraça un ecosistema molt fràgil i que ha sofert molt amb els temporals ocorreguts últimament.

Un altre dels temes que han abordat en la reunió els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals ebrencs és la promoció dels productes qualitat de quilòmetre zero i l’ecoturisme. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha manifestat que “des dels consells comarcals hem d’ajudar els petits productors amb producció de quilòmetre zero, bé sigui agrícola, pecuària o aqüícola a difondre la qualitat dels seus productes, especialment a aquells que tenen la marca Ebre Biosfera”. Faura ha recordat que des del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha sol·licitat un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori, que potenciarà models de negoci innovadors i sostenibles, i entre les actuacions previstes s’inclou la promoció de la marca Ebre Biosfera.

Durant la trobada, els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals ebrencs també han analitzat com reforçar els serveis de transport escolar i de transport adaptat que ofereixen les institucions comarcals, així la millora del servei de menjador escolar a les quatre comarques.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.