L’actuació va començar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement per mitjà d’una dona que es va presentar en dependències oficials de la Caserna de Benicarló, sol·licitant auxili, informant que el seu fill que portava des de principis de l’any 2016 anés de casa, havia tornat i que coneixia que tenia causes pendents amb la justícia, que no volia abandonar el domicili, i que segurament portés una arma blanca per a evitar la seva possible detenció.

Els Guàrdies Civils eren coneixedors que aquesta dona convivia amb altres familiars i que en anys anteriors havien estat víctimes d’agressions per part del seu fill, decretant diverses ordres de protecció, fent cas omís el suposat autor i infringint les mateixes.

Per les agressions contínues realitzades per aquest home, el Jutjat penal Núm. 1 de Vinaròs decreto en data 31 de gener de 2017 acte de cerca, detenció i ingrés a la presó i 5 ordres de cerca, detenció i personació per delictes d’amenaces, lesions i trencament de condemna, qui en ser coneixedor de la sentència dictada va fugir de la localitat de Benicarló.

A aquesta persona li consta des de l’any 2010 fins a l’any 2015, nombroses detencions per delicte de conducció per pèrdua de vigència del permís de conduir, delicte d’amenaces, delicte d’atemptat contra els agents de la autoritat, delicte de cultiu i elaboració de drogues, delicte de lesions, delicte de maltractaments en l’àmbit familiar i delicte de trencament de condemna.

La Guàrdia Civil va establir un dispositiu de cerca d’aquesta persona, i després de la realització de nombroses perquisicions va ser localitzat en l’exterior del domicili familiar, qui en veure’s sorprès pels agents actuants va emprendre la fugida escalant la tanca perimetral de l’habitatge cap a una zona on es trobaven arbres fruiters, durant aquests moments, els Guàrdies Civils li van donar abast procedint a la seva detenció. L’operatiu ha comptat amb la participació d’agents pertanyents al Lloc Principal de Benicarló, Posat d’Alcalá de Xivert-Alcocebre , Posat de Peníscola i Policia Local de Benicarló.

El detingut 29 anys d’edat, juntament amb les diligències instruïdes han estat posats a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Nº4 en funcions de guàrdia que ha decretat el seu ingrés a la presó.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.