En el duel més esperat de la dissetena jornada el Bàsquet Rapitenc va acabar cedint la segona derrota de la temporada (totes dues a casa) en un final de partit on van acusar el fet de no saber mantindre l’avantatge de deu punts amb el qual es situaven durant el tercer quart de partit.

Tot i la derrota, el balanç de la temporada fins ara és positiu ja que són colíders amb la Salle Tarragona. De fet, amb la permanència assegurada, lluitar per l’ascens s’ha convertit ara sí en un objectiu.

De la resta de la jornada una de cal i una d’arena el que va deparar amb el setè triomf del Pitbox Amposta davant un dels conjunts capdavanters del grup, el Calafell, per tan sols dos punts de diferiència amb el 74 a 72 final. Mentre segueix sense puntuar l’Eninter Alcanar que va caure derrotat a casa amb el Sant Pere i Sant Pau (65-78) i suma així la quinzena derrota consecutiva.

Al grup 1, el partit entre l’Ametlla de Mar i el Cantaires Tortosa finalment es va haver de jugar a Tortosa, per motius logístics, amb el conjunt calero actuant de local. A diferiència del que va passar set dies abans davant la Sénia, els nois de Clàudio César Prieto van sortir decidits a resoldre el partit per la via ràpida. Tot i acusar una fase de relaxació al tercer quart amb el 17 a 10, el resultat del descans amb el 32-54 el van poder administrar i al darrer quart de partit fins i tot ampliar amb un parcial de 9 a 18, per deixar el marcador amb el 58 a 82. Una victòria que combinada amb la derrota del segon classificat, l’Àguiles, contrapronòstic davant el Constantí referma als del Baix Ebre com a líders del grup.

En la resta de compromisos de la jornada victòria per 82 a 65 de la Sénia davant el Coma-ruga i derrota del Bàsquet Móra d’Ebre a la pista del Tarragona per deu punts de diferiència amb el 68 a 58 final.

En proper cap de setmana no hi ha lliga. No obstant s’avança un duel que pot deixar decidit el futur del grup primer on el Cantaires Tortosa rep la visita del seu màxim perseguidor, l’Àguiles diumenge a partir de dos quarts d’una del migdia al pavelló del Temple.