El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) realitza diverses activitats per donar a conèixer, a la comunitat educativa i alumnat de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, les competències de les infermeres, reflexionar sobre les activitats que hi fan, saber actuar en cas d’una emergència, promoure hàbits saludables de vida, i establir nexes d’unió amb les escoles i els instituts.

Una d’aquestes activitats és la lectura teatralitzada del conte Els superpoders de la Marta, concretament el passat divendres 7 de febrer als alumnes d’infantil i de primer i segon de primària de l’escola Marcel·lí Domingo de Roquetes. Es tracta d’un conte editat per CODITA que exposa les activitats que realitzen les infermeres i que promou hàbits i estils de vida saludables a través de la mirada d’una nena i la relació amb el seu avi.

Al final de la teatralització del conte, es fa un col·loqui amb els alumnes  sobre les activitats que fan les infermeres i es reforcen missatges de promoció de la salut.  Es regala a cada nen i nena el llibre Els superpoders de la Marta editat per CODITA.

A més de la lectura del passat divendres 7 de gener, hi haurà una nova lectura el divendres 14.

Una altra activitat que ofereix el CODITA a les escoles és el taller “Com actuar en cas d’emergència” on s’ensenya als alumnes a reconèixer una situació d’emergència, com alertar als serveis d’emergències, saber avaluar a una víctima i  realitzar compressions toràciques de gran qualitat. Per això es fan rol-play amb diferents situacions d’emergència i pràctica de reanimació per part dels alumnes.

Aquestes activitats s’emmarquen dins la campanya Nursing Now que parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’ i posa de manifest la necessitat d’impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties.

Serveis informatius Ebredigital.cat