Les mels de la gamma ecològica Muria BIO (www.mielmuria.com) han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell internacional.

La varietat d’Alta Muntanya ha estat guardonada amb una medalla d’or en la categoria polifloral i la de Romaní ha estat premiada amb una medalla de plata en la categoria monofloral del premi BIOLMIEL 2019, que premia les millors mels ecològiques del món, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional.

Detall de les tres varietats de mels ecològiques Muria BIO guardonades recentment La XI edició del Premi BIOLMIEL s’ha celebrat a Belforte all’Isauro (Pesaro Urbino, Itàlia), i ha comptat amb el suport de l’associació del CREA (Centre de Recerca Agrícola i Ambiental), de Belforte all’Isauro Township i de Pronubio (associació italiana d’apicultors orgànics i biodinàmics), així com amb el patrocini del Ministeri d’Agricultura italià.

En aquesta ocasió ha augmentat el nombre de participants, amb 88 apicultors i 223 mostres de mel: 107 italians, 78 grecs, 24 espanyols, 5 eslovens, 3 croats i 2 mostres de Portugal, Eslovàquia i Sèrbia. El premi, que consta d’un tast final, també analitza les mostres en paràmetres d’humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L’objectiu d’aquesta iniciativa internacional en el sector de l’apicultura orgànica, creada el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència de el premi oleic BIOL, és difondre la qualitat de la mel orgànica, recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. El premi BIOLMIEL també promociona la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitza el consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Per la seva banda la Mel de Farigola Muria BIO ha estat guardonada amb una de les Bresques de Plata en la categoria de Mels Clares del II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, celebrat recentment al Espacio Vías de Lleó.

El 2n certamen del Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l’únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica.

La present edició ha congregat 36 mostres participants de Portugal i de vuit comunitats autònomes espanyoles representades per productors procedents de Lugo, La Palma, Hierro, Tenerife, Toledo, la Rioja, Cantàbria, Madrid, Segòvia, Zamora, Lleó, Girona i Tarragona, com en el cas de Muria BIO.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní.

La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris / Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents juntament amb PRODECA en la pròxima edició de la fira BioFach, que se celebrarà a Nuremberg (Alemanya) del 12 al 15 de febrer.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.