Aquest cap de setmana Ulldecona dóna el tret de sortida als primers carnavals del territori, amb la celebració de la 22ena edició del Tribut, impulsat per l’entitat AMICS, diversos grups de música i dj’s del municipi. Com a novetat d’aquest any, un dels concerts de referència dins el calendari musical d’Ulldecona, se celebrarà en dissabte i no en divendres i una setmana abans de les dates oficials de Carnaval. Per tant, tot està preparat per aquest dissabte, 8 de febrer, a les 23.45 al Casal Jove. Enguany el Tribut està dedicat a la música Rap i se celebrarà conjuntament la Festa del Pijama. Serà una nit amb molt de flow i en les millors versions del rap i els seus subgèneres. Actuaran els grups Cypress Culs (reggae-ska), HerederoX de Rappel (rock’n’roll), Raps against the Machin (metal-rock) i Wydowp (rap-trap). En acabar, hi haurà també sessió de punxadiscs/djs amb Dj Simix (90’s Hip hop, Zürich) i Dj AGON (rap-hip hop-drum ‘n’ bass i trap en català, Les Cases). Entre els assistents es repartiran diversos premis a les millors disfresses.

La festa continuarà a Ulldecona el proper cap de setmana, del 14 al 16 de febrer.

Divendres, a partir de les 16.45 h, sortirà la primera desfilada de Carnestoltes pels carrers del poble des de l’Escola Ramón y Cajal fins a la plaça l’Església on tindrà lloc la festa i el pregó de Carnestoltes. Enguany la rua comptarà amb l’acompanyament de la xaranga Tokintash. En acabar es farà una xocolatada solidària a favor de la lluita Contra el Càncer infantil i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (apta per celíacs i intolerants a la lactosa). Més tard, a les 19.00 hores, al Teatre Orfeó Montsià, hi haurà teatre infantil amb la representació de l’obra “Cantata per a dues tortugues” a càrrec dels alumnes d’elemental 1 de l’Escola municipal de música d’Ulldecona, amb entrada gratuïta.

El dissabte, a la mitjanit, començarà la Desfilada de Carnaval amb l’acompanyament de batucada Esmuvi. La concentració disfresses es farà a la plaça de l’Església i totes les colles participants (mínim de 5 membres) tindran un obsequi per part de l’Ajuntament. Les inscripcions ja estan obertes al retén de l’Ajuntament. A la mateixa hora, al pavelló cobert, hi haurà ball amb l’orquestra Gravity. A la mitja part, es farà l’entrega de premis del concurs de disfresses. En total es repartiran 800 euros en premis

El diumenge pel matí, tindrà lloc el Carnaval familiar de la Xarxa amb una cercavila d’animació a càrrec de la coneguda Sidral Brass Band, des de la plaça de l’Església fins a la Plaça Sales i Ferré, on es farà l’espectacle “Clap!”, per a menuts i grans.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.