Tret de sortida al circuit de curses per muntanya de les Terres de l’Ebre. La cursa de la UEC Tortosa, amb més de 200 participants, va donar inici al calendari d’aquesta competició que durant tot l’any trepitjarà una dotzena de municipis ebrencs.

El recorregut era de 22 quilòmetres amb uns 1000 metres de desnivell positiu. La sortida va tenir lloc a les 9 del matí des de la Plaça de la Unió a la Raval de Sant Llàtzer. Pel camí de Sant Jordi, entraven de seguida a corriols que els portaven a la zona de la cova del Garrofer i a la mítica baixada de la “platja” on trobaven el primer avituallament situat als quatre quilòemtres. Seguiren pel lligallo de Vinaixarop i els Colls de Santa Caterina i van emprendre la baixada del l’arrossegador de Rocacorba on estava situat el segon avituallament als nou quilòmetres de recorregut. Seguiren en busca de la zona de Collredó als dotze quilòmetres i mig on estava situat el tercer punt d’hidratació i des d’allí enfilaven cap al Coll de l’Alba i la Creu de Collredó lloc on estava situat el quart habituallament. Des d’allí emprenien pel camí de les Revoltes (lloc en estava situat el cinquè i últim punt d’habituallament al punt quilomètric 18,5) per acabar a la Cantera de la Cinta i després de passar per senders que voregen el camí de Sant Jordi arribaven a la línia d’arribada situada a la plaça de la Unió.

En la cursa absoluta masculina Iván Calvó (independent) va dominar la carrera seguit d’Aitor Tomàs (Fit Endurance) a més de cinc minuts del cap de cursa amb un temps d’una hora i vuit minuts i en tercera posició va quedar Pau Lleixà (Fit Endurance) havent invertit una hora i nou minuts de temps. Pel que fa a les dones Yaiza Miñana (Adidas Terrex) va ser la més ràpida en cobrir els vint-i-dos quilòmetres del recorregut. La van seguir Ana Ripollés (independent) a més de vuit minuts de la guanyadora invertint dos hores i vint-i-set minuts, mentre que en tercera posició va atravessar la línia d’arribada Judit Lamas a mig minut de la segona classificada.

Enguany es van ampliar les categories i van participar joves des de 13 anys, passant pels sèniors i fins màster 60. A més de la cursa trail, exprés i la marxa no competitiva també es va disputar el canicròs, tercera de les quatre proves del calendari. Categoria on es van imposar Narcis Franch i Clara Bosch.

Pel que fa a la Cursa Exprés, Daniel Ramia va ser el més ràpid amb un temps d’una hora i catorze minuts, seguit de Joan Carles Comas a tres minuts i set segons del primer classificat, mentre en tercera posició entrava Martí Viudez a vint-i-dos segons del segon.

La propera cita del calendari ebrenc serà el 16 de febrer al Pinell de Brai amb la Cursa dels Biberons, per afrontar al mes de març dos curses més: el dia 8 a la vuitena ‘Cursa de les Fites’ a la Pobla de Massaluca i el dia 22 del mateix mes a Miravet per disputar la dotzena edició de la ‘Marxa de la Cameta Coixa’.