La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest dilluns que el projecte de pressupost del Govern de la Generalitat representa “el pitjor percentatge inversor a les Terres de l’Ebre”. “Si comparem el pressupost d’enguany amb el del darrer del Govern Montilla constatarem que les inversions a les Terres de l’Ebre s’han retallat en un 80%”, han remarcat.

Ibarra ha afirmat que “aquest cop és pitjor”, ja que aquest pressupost “arriba amb l’aura de què és «expansiu», que augmenta les inversions. Al conjunt de Catalunya no ho sabem però a les Terres de l’Ebre és restrictiu fins a un límit injustificable”, ha dit

Davant d’aquesta situació “que esdevé un menyspreu objectiu a tots els habitants de les Terres de l’Ebre, siguin independentistes o no”, Ibarra ha tornat a reiterar la proposta del PSC de no votar un pressupost que sigui inferior al que necessiten les Terres de l’Ebre, “que cada any perden població i cal una discriminació positiva per incentivar la economia”.

La diputada tarragonina ja ha anunciat que el grup socialista presentarà un paquet d’esmenes territorials al pressupost “perquè tornin a situar les Terres de l’Ebre en el mapa mental de les inversions del Govern de la Generalitat”.

Per la seva part Enric Roig, ha recordat que, tot i haver una partida 2,31 milions d’euros per a la unitat de radioteràpia, hi ha un acord de l’Ajuntament de Tortosa per a què aquesta unitat s’instal·li a Jesús i no a l’Hospital Verge de la Cinta, i la Generalitat “n’ha fet cas omís”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.