Tècnics del Grup Natura Freixe, ONG que gestiona la Reserva Natural de Sebes han certificat a través de la captura d’un vídeo la cria de llúdrigues en aquest espai riberenc de Flix.
En el vídeo, enregistrat el 24 de desembre per una càmera que s’utilitza per fer el seguiment d’algunes espècies que habiten a la Reserva, especialment dels mamífers carnívors, es pot observar una llúdriga amb la seva cria.
“Aquesta troballa és molt important perquè certifica la feina ben feta al llarg de molts anys. Gràcies a les tasques de manteniment i de reobertura, els canals de la Reserva s’han convertit en el lloc idoni per la cria d’aquest mustèlid semiaquàtic”, ha destacat Arnau Pou, biòleg i responsable de l’àrea de conservació del Grup de Natura Freixe.
Arnau Pou ha remarcat que la cria de llúdrigues a Sebes certifica no només el procés de recuperació d’aquesta espècie al riu Ebre sinó que també “el bon estat de conservació d’aquest hàbitat que permet a aquesta espècie expandir-se riu avall”.
El Grup de Natura Freixe es dedica a la conservació de la natura des de fa més de 30 anys. Gestiona la Reserva Natural de Sebes, un els espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre, recuperant i millorant hàbitats d’interès (zones humides, espais forestals i espais oberts) per afavorir-ne la biodiversitat.
La Reserva Natural de Sebes és un dels espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre. Conjuntament amb el Meandre de Flix ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos. La gran diversitat d’hàbitats que acull la Reserva fa que sigui un punt important per a la conservació de la biodiversitat, tant de fauna com de flora i vegetació. Algunes de les espècies presents a la Reserva, estan catalogades com a escasses o molt rares a Catalunya, o fins i tot com a endemismes.
Al llarg d’aquests anys, s’han bastit un seguit d’infraestructures: la passera del canyissar, l’observatori de la llacuna, l’observatori de la Vall de Sant Joan, la passera del bosc de ribera, l’observatori de les cigonyes i l’observatori lo galatxo, entre altres. A banda, i gràcies a l’adquisició per part de l’antiga Fundació Territori i Paisatge, es van incorporar a la Reserva les finques del Mas de les Cigonyes i del Mas de Pitoia. En aquesta darrera hi ha ubicat el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga.