El govern espanyol ha situat el català Miguel Ángel Villarroya Vilalta com a cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD). És el càrrec militar més alt de l’Estat espanyol per sota del rei Felip VI. Vilarroya Vilalta va nàixer al municipi de la Galera el 1957 i era fins ara el director del gabinet tècnic de la ministra de Defensa, Margarita Robles. És tinent general de l’exèrcit de l’aire i ja ocupava el càrrec de director del gabinet tècnic quan era ministra de Defensa del PP, María Dolores de Cospedal.

El tinent general Villarroya, casat i amb dos fills, es va formar a l’Acadèmia General de l’Aire i va ser destinat el 1981 a l’Ala 31 (avions de transport). En aquesta unitat va romandre durant 15 anys, ascendint en aquest període fins a comandant. El 1996 va ser destinat al Comandament Operatiu de Combat, on va obtenir l’ocupació a tinent coronel.

L’any 2000 va passar al 45 Grup de Forces Aèries , de qual va ser nomenat Cap el 2005, ascendint posteriorment a coronel. Al gener de 2011 és promogut a l’ocupació de general de brigada i destinat a l’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire com a Cap de la Secretaria General. Al juny de 2014 ascendeix a l’ocupació de General de Divisió, ocupant de nou la Prefectura de la Secretaria General de l’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire.

Al juliol de 2015 va ser nomenat cap del Comandament Aeri de Canàries i, dos anys més tard, va ascendir a tinent general, sent nomenat director de Gabinet Tècnic de la ministra de Defensa per María Dolores de Cospedal. Té més de 9.800 hores de vol, principalment en avions C130 Hèrcules i, entre altres, ha participat en missions a Kuwait, els Balcans o durant la guerra civil a Rwanda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.