EEl Parlament europeu ha reconegut la condició d’eurodiputats de ple dret del president d’ERC, Oriol Junqueras, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Antoni Comín des del 2 de juliol. En una nota interna emesa aquest dilluns, l’eurocambra cita la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat de Junqueras per afirmar que en el plenari del pròxim 13 de gener “prendrà nota” de la seva condició de membres de la cambra. Una decisió que, en el cas de Junqueras, es pren tot i la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar que es pugui acreditar com a eurodiputat. Fonts de la presidència de l’Eurocambra remarquen que no han rebut cap notificació sobre la JEC i que, a l’espera del Suprem, apliquen la sentència del TJUE.

A més, en la nota interna, l’Eurocambra els reconeix la condició d’eurodiputats amb efectes retroactius des del 2 de juliol, data de constitució del nou Parlament europeu. Pel que fa a Puigdemont i Comín, ja van recollir una acreditació provisional el 20 de desembre i aquest mateix dilluns han recollit la definitiva.

Fonts de la presidència del Parlament europeu remarquen que no han rebut cap notificació de la decisió de la JEC sobre Junqueras del passat 3 de gener, de manera que, a l’espera del que dicti el Tribunal Suprem, el que es fa és aplicar la sentència del TJUE.

A més, des de l’Eurocambra han explicat que aquest document de la direcció general de la Presidència és una comunicació interna per informar als diferents serveis de la incorporació dels nous eurodiputats, i que en el plenari del 13 de gener s’anunciarà que tots tres són diputats des del 2 de juliol. És un pas, afegeixen, que es fa cada vegada que es modifica la composició del Parlament, moment en què s’anuncien les altes o les baixes al plenari.

A través de Twitter, el Consell per la República Catalana ha celebrat la decisió. “No podíem tenir un millor dia de Reis”, han assegurat, tot remarcant que l’eurocambra “torna a deixar en evidència la JEC”.

Autor: