L’únic regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha reiterat el seu vot en contra a la proposta de pressupost presentada pel govern en minoria que presideix l’alcaldessa Meritxell Roigé. Albacar, en una entrevista concedida a Canal Terres de l’Ebre, ha reconegut que la línia política del seu partit difereix molt de la de Junts per Tortosa. “Som més partidaris de fer mil actuacions petites per solucionar mil problemes dels tortosins que no una gran obra icònica com és l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell”, ha assenyalat. El portaveu de Ciutadans no està en contra d’ampliar aquest equipament cultural però defensa que els recursos econòmics s’han d’obtenir d’altres institucions.

Miquel Albacar és decisiu per aprovar el pressupost municipal de 2020. Roigé compta amb 10 vots favorables als comptes (els de Junts per Tortosa i el PSC) i si Ciutadans s’abstingués ja els podria tirar endavant. Però Albacar tampoc s’inclina per l’abstenció i defensa “un pressupost humil per solucionar els problemes reals de la ciutadania”. “L’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell no pot hipotecar totes les altres millores que necessita Tortosa”, ha remarcat. En aquest sentit, és partidari d’una política econòmica més austera amb l’objectiu de reduir l’endeutament municipal i els interessos a pagar.

El polític taronja ha reconegut que amb una representació més àmplia del seu grup ja hauria presentat un pressupost alternatiu al de Roigé i que no tindria problemes en donar suport a un altre pressupost elaborat per l’oposició si planteja solucionar els problemes reals de la ciutat.

Conscient del paper clau que té en el si de l’actual Corporació, Albacar ha reivindicat que al grup de Ciutadans se l’ha de’escoltar més. “Ens han de fer més cas i escoltar-nos més”, ha dit referint-se a l’alcaldessa Meritxell Roigé. “Amb una comunicació unidireccional és dificil arribar a acords”, ha afegit.