L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat “falta de neutralitat” en alguns euròcrates i ha avisat que “afebleix” les institucions europees. Puigdemont s’ha expressat així en un missatge de Twitter repiulant el periodista del diari francès ‘Libération’ Jean Quatremer, que havia recollit un missatge de l’assessora de la secretaria general del Parlament Europeu Eva Poptcheva. La funcionària havia assegurat que l’expresident i l’exconseller Toni Comín havien accedit a la institució per demanar una acreditació provisional “de la mà” del grup conservador ECR, del que forma part Vox, i que després s’havien fet una fotografia amb la seva vicepresidenta. Aleix Sarri, coordinador de política internacional del president Quim Torra, li ha etzibat que “menteix” i ha explicat que Puigdemont i Comín hi van entrar amb una acreditació del mateix Parlament Europeu. Poptcheva ha esborrat després el tuit, n’ha publicat un altre on afirma que li han “hackejat” el compte i ha eliminat el seu Twitter.

Sarri, a més, li ha recriminat que com a funcionària i assessora del Parlament Europeu “té deure de neutralitat”, mentre que el periodista francès Jean Quatremer –que ha recollit els missatges de la funcionària- li ha recriminat que fes “tuits falsos i antiindependentistes”. Poptcheva ha respost que el divendres li van “hackejar” el Twitter i que les publicacions fetes “òbviament” no són seves. En el mateix missatge s’ha disculpat i després ha esborrat el seu compte.

“A les institucions europees no els hem demanat mai que ens donin suport polític, sinó que respectin i protegeixin els nostres drets igual com ho fan amb els drets dels qui els han nomenat. Res més”, ha explicat Puigdemont a la mateixa xarxa social.

Autor: