El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha avisat el PSOE que ERC prioritza que un possible acord per a la investidura sigui “útil i serveixi” al calendari i ha recordat, per tant, que no tenen “cap pressa”. “El calendari no és important, ho és el contingut”, ha insistit en una entrevista al FAQs. Aragonès ha reiterat que la seva aposta és aconseguir una mesa de negociació entre governs on “es pugui parlar de tot” i també ha assegurat que cal “desplaçar” la repressió per facilitar les converses. Ena quest sentit, s’ha referit a la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras i ha insistit que si el posicionament de l’Advocacia de l’Estat sobre la qüestió és “coincident” a la d’ERC serà “un gest molt i molt positiu”.
Així, el vicepresident ha afirmat que “tot el que s’aproximi” a les seves tesis “ajudarà a veure la voluntat d’obrir camí en la resolució política i no penal” del conflicte.
Aragonès ha reconegut que té clar “el context” de les negociacions i la “pressa” des d’alguns sectors per a l’acord i ha assegurat que no són “ni sords ni cecs amb el que passa”. Així, ha dit que no pretenen “dilatar excessivament ni arbitràriament” la negociació però ha recordat que primer cal acordar uns continguts.Sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Aragonès ha explicat que treballen en l’escenari que la inhabilitació no s’acabarà produint perquè “la sentència no té sentit” i ha assegurat que amb la pancarta per la que se’l va jutjar “no es va alterar cap resultat de les eleccions”. “No hi ha cas”, ha conclòs, per avisar després que lluitaran “fins al final” per evitar la inhabilitació.

Autor: