El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest divendres les bases que regulen el Pla d’Acció Municipal (PAM) per al període 2020-2023, que preveu destinar 85 MEUR als municipis de la demarcació. El PAM, que destina 5 MEUR més que l’anterior, incorpora un canvi en el criteri de distribució dels imports als municipis i una nova planificació quadriennal per tal que els ajuntaments puguin planificar estratègicament les seves inversions segons les necessitats de les respectives poblacions. En aquest sentit, es pretén que el PAM es converteixi, així, en un instrument estratègic per als municipis.

A més, el ple ha aprovat inicialment diversos projectes de millora de carreteres: el condicionament de la T-1110, de la T-330 a Horta de Sant Joan al límit de la demarcació de Tarragona amb la de Terol, amb un pressupost d’execució de gairebé 2 MEUR; el condicionament de la TP-2031 de Tarragona a la C-51, en el tram entre la TV-2034 a la C-51, amb un pressupost d’execució de gairebé 3 MEUR, i les millores puntuals de seguretat i drenatge a diverses carreteres de la xarxa local de les Terres de l’Ebre, amb un pressupost d’execució d’1,16 MEUR.

Reacció del govern de la institució a les sentències del TJUE i del TSJC

Abans d’acabar el ple, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident primer de la institució, Quim Nin, s’han referit a la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, així com a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

En aquest sentit, el govern de la Diputació de Tarragona (ERC i JxCat) ha manifestat la voluntat que el Tribunal Suprem apliqui la sentència del TJUE i, en conseqüència, es declari la nul·litat de la sentència envers Oriol Junqueras. D’altra banda, el govern dona suport al president Torra i a la seva defensa de la llibertat d’expressió.

Autor: