Aquest matí, l’alcaldessa Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde de Festes, Domingo Tomàs, han presentat el disseny del cartell, obra de Joan Carles Prats, i han donat a conèixer els detalls de la cavalcada, que una vegada més manté la línia traçada durant els últims anys, caracteritzada per disposar d’un element central que afegeix més color i emoció a l’arribada dels Reis d’Orient. Per fer-ho possible, la cavalcada compta amb la col·laboració de moltes colles de cultura popular, musicals i de caire cultural, a les quals l’alcaldessa i el regidor han agraït la seua contribució desinteressada per fer que l’arribada dels Reis siga “un dia màgic”. Enguany, la cavalcada comptarà amb mig miler de participants per donar vida a tots els personatges. Comptarà amb la participació de les entitats 4més1, Colla Jove de Dolçainers, Lo Golafre, Diables Lucifers, La Companyia, Grallers de Jesús, Lei Joglars d’Ebre, Llampec Nois, Dolçainers de Ferreries, i escola i banda municipal de música de Tortosa. També d’Equitor, el Club Patí Dertusa així com les pubilles de les festes de la Cinta.

 

Juntament amb aquestes colles, la cavalcada també compta amb la col·laboració del Club de Rem Tortosa i del llagut Lo Sirgador, ja que l’arribada dels Reis a Tortosa una vegada més està prevista pel riu. L’hora d’arribada a la ciutat serà les 17.30 h, si el cabal ho permet, a l’embarcador fluvial del mercat. Des d’allà els Reis es desplaçaran fins a Ferreries, on adoraran el nen Jesús al pessebre vivent que organitza la parròquia del Roser. Posteriorment, a les 18.30 h, rebran les claus de la ciutat al balcó de l’Ajuntament de mans de l’alcaldessa i començarà la cavalcada, que mantindrà el recorregut des de la plaça de l’ajuntament fins al parc Teodor Gonzalez. Allà lliuraran els regals que els patges hauran deixat durant la tarda (de 17 a 19 h) a l’escenari situat al passeig central.

Al llarg del recorregut es llençaran 1.500 quilos de caramels, que seran sense gluten perquè tothom en puga menjar.

L’endemà, 6 de gener, els Reis acudiran als centres hospitalaris i residències de la gent gran repartides per la ciutat, per portar la seua màgia a aquelles persones que no poden anar a veure la cavalcada.

Com és habitual, el divendres 3 de gener els Patges Reials faran una primera visita a Tortosa, a la plaça de l’ajuntament, per recollir les cartes que els més menuts volen enviar als Reis per explicar-los els seus desitjos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.