“Per higiene democràtica, Tortosa necessita un canvi de govern”, així de contundent s’ha manifestat el portaveu de Movem a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre, Jordi Jordan, en una entrevista concedida a Canal Terres de l’Ebre. Jordan ha recordat que un cop coneguts els resultats de les eleccions municipals va oferir un pacte d’esquerres a ERC i PSC i “tots dos el van declinar”. No obstant això, el portaveu de Movem ha reiterat que fins el minut 0 d’aquest mandat insistirà a aquests dos partits per fer possible el canvi que reclama la ciutadania tortosina. “Els números sumen si no fos que el PSC renuncia a ser un partit d’esquerres. Si no tenim pacte és pels socialistes i ERC, que semblen estar més pendents d’intentar governar amb la senyora Roigé”, ha assenyalat Jordan.

El portaveu de Movem ha instat els dirigents d’ERC i PSC “a reflexionar” i “a adonar-se” que la ciutadania tortosina va votar canvi el 26-A. “Tortosa necessita una alternativa de govern després de 12 anys del mateix color polític”, ha remarcat.

Pel que fa al pressupost presentat pel govern de Junts per Tortosa per al 2020, Jordán ha reconegut que li ha sobtat que la proposta inclogui els tres projectes “que no vol l’oposició”, referint-se a l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell, l’enderroc dels antics magatzems de Renfe i la construcció del pavelló poliesportiu del Rastre. “La senyora Roigé vol imposar des de la seva minoria un pressupost que difícilment entenc que els altres grups de l’oposició el puguin aprovar”, ha dit.

Jordán no descarta que l’alcladessa Meritxell Roigé se sotmeti a una qüestió de confiança per aprovar finalment el pressupost. “Roigé té bastant clar que no hi haurà una alternativa al seu govern perquè ERC no està per la labor”, ha indicat.