Voltes Tours, una agència de visites turístiques guiades i rutes interpretatives per les Terres de l’Ebre amb seu a Camarles, ha guanyat el Premi Emprenedoria 2019 que concedeix el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu de reconèixer i fomentar l’esperit emprenedor i innovador, així com potenciar les oportunitats de negoci a la comarca. La promotora de Voltes Tours, Gemma Gonzàlez, ha rebut aquest dijous al vespre el guardó durant l’acte de lliurament dels Premis Baix Ebre 2019, que ha tingut lloc al saló de plens de la institució comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha destacat que l’objectiu d’aquests premis és fer un reconeixement a les entitats, associacions i emprenedors que fan un esforç per fer créixer, dinamitzar i cohesionar la comarca. “Els Premis Baix Ebre són un reconeixement als emprenedors, a les iniciatives solidàries, als projectes per la joventut i al treball fotogràfic de la gent gran, però també pretenen estimular i motivar la societat per construir entre tots i totes una comarca millor”, ha manifestat Faura.

L’activitat empresarial plantejada per Voltes Tours implica la promoció del patrimoni històric, cultural i natural i ofereix itineraris turístics a través de la visita als espais de major atractiu de les Terres de l’Ebre, combinant els serveis tradicionals amb altres més innovadors. Pel que fa a la dotació econòmica del premi és de 1.000 euros, als quals s’ha d’afegir la cessió durant un any dels espais comuns del Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova i l’assessorament tècnic i suport logístic dels tècnics del Viver.

El Premi Solidaritat ha estat concedit a l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer pel projecte Afate a prop teu. Es tracta d’una iniciativa que pretén ampliar els tallers que actualment ofereix l’associació a Tortosa, Roquetes, Camarles, Aldover i Paüls, a tots els municipis del Baix Ebre. L’objectiu del projecte és fer possible que més persones grans milloren o mantinguen les seues capacitats mentals i l’autonomia personal. El premi Solidaritat té una dotació econòmica 1.500 euros.

El Premi Jove se l’ha emportat la Fundació Gresol Projecte Home pel projecte Tu tens la clau: exposició itinerant de prevenció de les addiccions i altres conductes de risc per a adolescents i joves a les biblioteques de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una exposició que consisteix en la sensibilització i difusió per a la prevenció i la reducció del consum d’alcohol, així com d’altres conductes addictives i de risc entre els joves ebrencs. El premi metàl·lic és de 1.000 euros. També s’ha concedit un accèssit de 500 euros al Grup Cooperatiu de Joves Tortosa pel projecte La tarda dels talents, una iniciativa que pretén potenciar l’espai Terrasseta de l’edifici jove Lo Carrilet.

Finalment, el premi Fotografia de la Gent Gran, un guardó que es convoca a proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran, ha estat per Julia Silva González, que ha rebut el primer premi (250 euros) amb el treball fotogràfic La verdor del Delta i Enric Comelles ha guanyat el segon premi (120 euros) amb Les muscleres.

L’acte de lliurament dels Premis Baix Ebre 2019 s’ha tancat amb l’actuació de la soprano Andrea Martí, acompanyada al piano per Roger Casanova.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.