La colla jove de Tortosa ha participat aquest cap de setmana a la Festa Medieval de Castelldefels “Castrum Fidelis”. La festa, que va començar el dijous i s’ha allargat fins al diumenge, combina la decoració nadalenca amb l’època medieval en la intenció d’integrar la cultura tradicional catalana, la música, el teatre, l’esport i les activitats institucionals, entre altres.

El grup de dolçainers i d’abanderats ha fet sonar les seves millors músiques i volar ben alt les banderes davant els milers de visitants que han quedat bocabadats.

Les actuacions també han servit per donar a conèixer la cultura tortosina i molts han estat els que s’han atansat per interessar-se en poder venir a descobrir la Festa del Renaixement enguany que compleix 25 anys.

L’abanderat i president de la colla jove de Tortosa, Xavi Falcó, ha manifestat que “per a la Colla Jove sempre és un orgull promocionar la ciutat de Tortosa arreu on actuem“. En aquesta línia ha manifestat que “la difusió ha de jugar un paper encara més important enguany que la Festa del Renaixement compleix 25 anys i estarà plena de continguts nous“.

La jornada també ha servit per fer créixer la família de la colla jove, ja que s’han estrenat dos nous abanderats: Carlos Panisello i Anna Lluís han remarcat que “per a nosaltres és un orgull poder actuar i donar a conèixer arreu del país la cultura popular de Tortosa“.

A més de participar en la Festa del Renaixement, la colla jove també participa activament en la Cavalcada de Reis, Festes de la Cinta, els actes de Setmana Santa i per a l’any vinent ja té programades diferents actuacions nacionals i internacionals.