Una seixantena de persones van representar el Pessebre Vivent de Jesús al Poble Espanyol de Barcelona. Actors, modistes, artesans, tècnics o guies s’hi van afegir per fer possible la representació teatral del pessebre. El recinte de Montjuïc s’ha sumat un any més a la tradició dels pessebres vivents de Catalunya, enguany en el marc del programa de “Nadal al Poble” del 6 al 8 de desembre. Cada dia va passar un pessebre vivent diferent, el primer dia va ser el torn dels jesusencs, el dia 7 el de Martorelles i l’últim el de Sant Feliu de Llobregat. Els actes han comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya. Des del Poble Espanyol de Barcelona es va valorar molt positivament l’actuació dels jesusencs.

La representació va suposar un reclam per al públic del recinte, ja que va comptar amb molts d’espectadors en tots els passis. Es van poder veure les escenes més tradicionals del pessebre jesusenc, començant per l’anunciació i el casament de Maria i Josep.

Seguidament, les xafarderes es van guanyar els somriures dels visitants del Poble Espanyol, podent veure així també el folklore tortosí. El naixement del nen Jesús, una de les escenes més emotives del pessebre, va comptar amb la visita dels pastorets i pastoretes. Però, el moment més esperat pels nens va ser l’adoració dels Reis Mags al nen Jesús, que van aprofitar per donar-los-hi les cartes. Una delegació de la Fira de l’oli també es va desplaçar fins a Barcelona per promocionar-la amb un tast d’allioli que no va deixar indiferents als visitants.

El mateix dia es van inaugurar les noves xarxes socials del pessebre, a Twitter (@pessebrejesus), Instagram i Facebook (@pessebreviventdejesus). Unes eines que serviran per poder promocionar el Pessebre Vivent i donar-li més visibilitat a la tradició.

L’activitat va ser el preludi de les representacions que es duran a terme a Jesús els dies 25, 26, 28 i 29 de desembre als jardins de les Germanes Teresianes (Av. de Santa Teresa de Jesús, 16, 43590 Jesús) amb passis a les 18h i 19:30h.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.