El govern de l’Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dimecres la proposta de pressupost municipal per al 2020, que s’eleva a 34.679.750 euros i que sotmetrà a aprovació del ple de la Corporació abans de Nadal. El pressupost general, que inclou tots els ens que administra l’Ajuntament (GESAT i Tortosa Salut, entre d’altres) té un import de 71 milions d’euros.

El capítol d’inversions s’eleva a 4,4 M€ i gairebé el 40 per cent (1.75M€) es destinarà a l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell, la principal obra pública que projecta el govern de Junts per Tortosa per a l’exercici de 2020. Altres inversions que s’hi contemplen són l’ampliació del Museu de Tortosa, amb la sala dedicada als artistes tortosins Gimeno, Querol i Casanova (385.000 €), la museïtzació de les troballes arqueològiques de la plaça de la Catedral (373,000 €), l’habilitació d’un aparcament al solar que ocupen els antics magatzems de Renfe (198.000 €) o la redacció del projecte del pavelló esportiu del barri del Rastre (100.000 €).

Tot i la condició de minoria que té avui el govern de Tortosa, l’alcaldessa Meritxell Roigé està convençuda que el nou pressupost tindrà els vots suficients per tirar endavant. “Crec que comptarem amb prou suport per poder aprovar-lo. La proposta inclou totes aquelles sensibilitats que ens han fet arribar alguns dels grups municipals”, ha remarcat. Junts per Tortosa s’assegura d’aquesta manera suports suficients per evitar que aquests comptes es tomben.

L’alcaldessa ha destacat de la proposta de pressupost per al 2020 la inversió en la via pública, amb la millora d’enllumenat, voreres i eliminació de barreres arquitectòniques; el redisseny d’eixos viaris principals, amb la transformació dels carrers Cervantes, Barcelona, la Rambla Catalunya o la plaça de l’Ajuntament; o la inversió al centre històric, amb les actuacions a la plaça de la Catedral, el passeig de les Cultures o el pavelló poliesportiu del Rastre.

Segons Roigé, el nou pressupost també referma el compromís amb la descentralització, a través de nous convenis amb les EMD’s de Jesús, Bítem i Campredó, i redueix l’endeutament en mig milió d’euros.