En l’última Junta de Govern, celebrada el passat dimarts 26, el Consell Comarcal el Montsià va aconseguir una competència molt important per a la comarca, ja que el sanejament i depuració d’aigües és un punt estratègic i cabdal pel que fa a la millora i progrés del territori des d’un punt de vista mediambiental.

D’aquesta manera el Consell Comarcal fa un pas endavant en el seu objectiu d’aconseguir que tots els municipis del Montsià compten amb un sistema de depuració d’aigües, esdevenint un actiu molt valuós i decisiu a l’hora de garantir una gestió eficient de la comarca, dels seus recursos i de les seves necessitats.

Aquesta actuació està inclosa en el Programa de mesures del Pla Hidrològic de demarcació hidrogràfica de l’Ebre (PHDHE). El qual està pensat per harmonitzar el desenvolupament del territori i protegir l’aigua de la demarcació, apropant les competències als ens locals per acurtar la distància entre administració decisòria i el territori d’implantació. L’import màxim a finançar per l’ACA per a la redacció dels projectes constructius és de 56.000€ per a cadascuna de les depuradores.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.