La plaça d’Espanya no canviarà el nom per la denominació popular de plaça de l’Ajuntament. El vot contrari de Junts per Tortosa, el PSC i Ciutadans ha tombat la moció presentada al ple de la Corporació per la CUP que proposava aquest canvi de denominació. “És un debat estèril i votem amb el cap ben alt” ha manifestat el regidor de Junts per Tortosa, Domingo Tomàs, en el moment d’explicar el vot contrari a la moció. “És un nom que no ens genera cap greuge. L’estima per un país no es demostra a cop de moció i canviant noms de les places”, ha  dit Tomàs en resposta als retrets del regidor de la CUP, Xavier Rodríguez.

Per al portaveu del PSC, Enric Roig, seria “un error eliminar la referència d’Espanya” de la plaça urbanitzada en el solar que van ocupar les cases del barri de Pescadors, arrasat per les bombes de l’aviació feixista.

A favor de canviar el nom s’han pronunciat Movem, ERC i la CUP. Xavier Faura (ERC) no només s’ha mostrat a favor de treure el nom d’Espanya sinó que ha anat més enllà i ha dit que el seu grup també és partidari de canviar el nom de la plaça del rei Alfons XII i altres noms del nomenclàtor dels carrers tortosins. Movem Tortosa ha remarcat l’origen no democràtic del nom d’aquesta plaça tortosina i la CUP considera que mantenir avui en dia aquest nom “és una falta de respecte a totes aquelles persones que estan patint la repressió de l’Estat espanyol”.