Els magatzems de mercaderies ubicats al recinte de l’estació de tren de Tortosa no es tombaran, de moment. El ple de la Corporació de Tortosa ha aprovat amb els vots d’ERC, la CUP i Movem la moció presentada per aquesta última formació política que proposa deixar sense efecte l’enderrocament d’aquesta nau. Tot i el suport del PSC, l’equip de govern de Junts per Tortosa s’ha quedat en minoria. Una votació que hauria pogut guanyar si hagués estat present el regidor Manel de la Vega, que aquest dimarts pren possessió del càrrec de senador.

Tot i l’aprovació d’aquesta moció, els tràmits per enderrocar aquests magatzems afectats per la reordenació urbanística programada al POUM sembla que seguiran endavant. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha confirmat que la intenció del govern municipal és continuar treballant en l’enderrocament d’aquesta nau, afectada pel nou vial que ha d’unir els barris de l’Eixample i del Temple, on de manera provisional s’hi farà un aparcament amb una capacitat per a 200 vehicles.

El ple de la Corporació també ha aprovat dues mocions d’ERC que reclamen la millora dels serveis ferroviaris des de l’estació de l’Aldea i l’inici de negociacions per establir els convenis reguladors amb les EMD’s de Jesús, Campredó i Bítem.

Així mateix, el plenari ha donat llum verda a la moció de Ciutadans que demana la millora de la plaça de les Corts Catalanes i a una altra de Movem per a la millora, ampliació i adequació dels carrils bici de la ciutat.

En la mateixa sessió, el ple ha aprovat una moció de la CUP que proposa dotar amb més recursos la lluita contra la violència masclista i una altra del PSC que demana fer un manteniment adequat de les zones verdes del municipi.