La família Santillana-Hernández formada per Javier Santillana, Marta Hernández i els seus fills Iñigo, Ivan i Itziar van rebre diumenge el Premi Valors del Jocs Esportius Escolars del Consell Esportiu del Baix Ebre. Va ser en el transcurs del Cros ATE Ciutat de Tortosa quan de mans de la Representant Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Cinta Espuny, es va voler reconèixer als components d’una família on tots alternen activitats en l’entorn de l’atletisme, afegint quan és necessari el seu suport personal a qualsevol activitat esportiva que es pugui organitzar.

Les famílies són una part important dels Jocs Esportius Escolars i el primer referent de comportament amb què compten els infants. Des de fa uns anys els Jocs Esportius apliquen als esports d’equip dos tipus de classificacions, la tradicional vinculada al resultat final dels partits, i una altra de valors amb unes actes específiques on es tenen en compten aspectes relacionats amb l’actitud dins de la pista a la grada, puntualitat, salutacions al principi i als finals dels partits, etc.

En esports individuals el criteri és molt més ampli però sempre vinculat a un model esportiu social, familiar i a l’abast de tothom, fomentant els hàbits saludables i on jugar estar per damunt de competir. Els Santillana-Hernández van agrair el premi amb unes humils paraules i sorpresos per la distinció: “la nostra família intenta estar sempre unida, i un factor afavoridor és l’esport per tots els valors d’esforç i unió que comporta“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.