Un darrer quart desastrós amb un parcial de 8 a 14, li va passar factura al Bàsquet Rapitenc per encaixar la primera derrota de la temporada a casa davant el Carme Bàsquet que s’imposava per tres punts de diferiència (65-68). El partit va estar del tot competit acabant el primer període amb un ajustat 18 a 17 favorable als mariners. Als segons deu minuts li donaven la volta els tarragonins que s’imposaven per 16 a 21 deixant el duel amb un 34 a 38 al descans. Reacció fulgurant dels rapitencs al tercer parcial que deixava el matx incert, amb tres punts de marge, després de donar-li la volta amb el 23 a 16. Tot estava per decidir al quart i decisiu període, però el desencert ofensiu dels blanc-i-blaus els va delmar cedint així la primera derrota de l’any. Una derrota inesperada i contrapronòstic que combinada amb la treballada victòria del Morell B a la pista del Bàsquet Alcanar (50-56), deixa als del Montsià a dos punts del lideratge del grup.

El Pitbox Amposta es retrobava amb la victòria després de caure la setmana passada a la pista del Morell B superant de forma contundent davant el Reus Ploms per disset punts de diferiència amb el 79 a 62 final. Un partit que ja es va iniciar molt bé per als interessos ampostins quan tancaven els primers deu minuts amb un marge de 13 punts (23-10) i al descans marxaven amb el 42 a 24.

Al grup primer l’Àguiles després de forçar la pròrroga davant el Carme Bàsquet sub-21, va esgarrapar una victòria agònica després de l’empat a 81 punts al final del partit. L’encert anotador al temps extra els va permetre assegurar un triomf agònic i sofert per cinc punts d’avantatge amb el 98 a 103. Una victòria que el consolida en el lideratge de la categoria, seguit a un punt de distància del Sant Pere i Sant Pau enfront el Salou a domicili, i el Cantaires Tortosa es troba a dos punts de diferiència tenint en compte que descansava en aquesta jornada.

De la resta de la jornada destaca que l’Ametlla de Mar va veure trencada la línia ascendent de resultats i caia derrotat a la pista de la Sénia-Stockplus per 64 a 60. Un partit que al descans guanyaven el caleros per 28 a 32, després de guanyar els dos primers quarts. A la represa el 16 a 14 deixava el duel obert de cara a un darrer parcial on van tenir més encert en els llençaments per decantar un duel que li permetia als seniencs retrobar-se amb la victòria després de cinc jornades sense fer-ho i sumar el segon triomf a la lliga. Per la seva part el Móra d’Ebre encadenava el segon partit de forma consecutiva guanyant a la pista del Torreforta C (40-62).

La lliga s’atura el proper cap de setmana pel pont de la Constitució i tornarà d’aquí a quinze dies amb els enfrontaments de la Sénia-Stockplus a la pista del líder Àguiles a partir de dos quarts de cinc de la tarda de dissabte dia 14. El Bàsquet Móra d’Ebre buscarà la tercera victòria seguida davant el Pare Manyanet B a partir de dos quarts de vuit del vespre, mentre diumenge dia 15 el Cantaires Tortosa rebrà al pavelló del Temple a partir de les 19 hores de la tarda la visita del Coma-ruga. Descansarà l’Ametlla de Mar.

D’altra banda al grup segon dissabte 14 obrirà la jornada el desplaçament del Bàsquet Rapitenc a la pista de l’Alcover, mentre diumenge a partir d’un quart d’una del migdia el Bàsquet Alcanar visita la pista del Reus Ploms i a partir de dos quarts de set de la tarda el Pitbox Amposta es desplaça a la pista del Carme Bàsquet. Una jornada propícia per als mariners que poden donar caça del Morell B, tenint en compte que descansa en la propera jornada del campionat.