Més d’un centenar de vehicles encapçalats per una dotzena de tractors han circulat aquest dissabte en marxa lenta per la denominada “carretera de la vergonya”, que uneix la Ràpita, el Poble Nou i el Trabucador, per reclamar a les institucions públiques competents un arranjament urgent d’aquest vial del delta de l’Ebre.

El portaveu de la Plataforma de la Carretera la Ràpita-Poble Nou-Trabucador, Joan Capilla, ha explicat que aquesta és una acció per exigir “una carretera digna i segura” i ha recordat la perillositat i l’alt índex de sinistralitat que registra aquest antic vial agrícola que transiten diàriament més de mil vehicles.

L’altra portaveu de la Plataforma, Maria José Piorno, explica que aquesta infraestructura no ha evolucionat al ritme que ho ha fet la societat. “És una via rural que no ha evolucionat des que passaven els carros i no es correspon a les necessitats que tenim avui en dia”, assegura.

Actualment aquesta carretera del delta de l’Ebre, de 12,5 quilòmetres de longitud, té categoria de camí municipal i la titularitat correspon als ajuntaments d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, que hauran de cedir-la per mitjà d’un conveni a la Diputació de Tarragona. Aquesta institució preveu redactar el projecte de millora i ampliació d’aquesta carretera en paral·lel als tràmits d’incorporació d’aquest vial a la xarxa de carreteres de l’ens.

Mentre continuen aquests tràmits, el moviment veïnal de protesta va en augment i aquesta Plataforma ja compta amb més d’un miler d’adhesions ciutadanes i el suport de regants i entitats agrícoles.