L’empresa Daicolorchem EU, l’antiga Intorsa, tancarà la planta de producció de Tortosa el pròxim 31 de desembre. El pla de tancament preveu acabar la línia de producció a finals d’any i mantindre el magatzem amb l’excedent d’estocs fins al 31 de març, que és quan tancarà definitivament l’empresa.

El tancament de la fàbrica, dedicada a la producció de pigment orgànic, afectarà els 24 treballadors que té l’empresa a Tortosa i amb els quals han arribat ja a un acord d’acomiadament, segons ha informat la direcció de la planta i han confirmat fons sindicals.

L’empresa Intorsa va instal·lar-se al polígon industrial Baix Ebre al març del 1995 i ha mantingut la producció a Tortosa durant més de 20 anys, tot i que el 2008 va tancar la planta de Montcada i Reixach. La fàbrica, en moments de màxima producció, ha arribat a tindre una cinquantena de treballadors en plantilla a Tortosa, tot i que actualment en són 24.

Segons fons de l’empresa, amb el tancament de la planta de Tortosa, Daicolorchem EU, que forma part del grup Dainichiseika, deixarà de produir a Europa.