Sorprenent derrota de l’Àguiles a la pista del Manyanet Reus B, va desfer l’empat al capdamunt de la classificació en favor del Cantaires Tortosa que no va fallar en el duel de rivalitat comarcal davant el Bàsquet Móra d’Ebre, al que s’imposava per 30 punts d’avantatge. Els de Clàudio César Prieto van sortir per feina des de l’inici del partit amb un parcial de 24 a 18 i al segon parcial van ampliar la renda fins amb nou punts més de marge que deixava el partit encarrilat amb el marcador de 47 a 30. Tot i la relaxació evident dels tortosins van resoldre el duel controlant el tercer i quart parcials amb un 19 a 12 i 17 a 11, que els permetien tancar el tanteig amb els trenta punts de diferiència, imposant la superioritat evident dels de la capital del Baix Ebre.

Els altres resultats dels ebrencs, van tenir sort dispar. Mentre l’Ametlla de Mar allargava la millor ratxa de la temporada i sumava la tercera victòria consecutiva, la Sènia caia novament derrotat a la pista del Carme Bàsquet sub-21 per vint-i-sis punts de diferiència. Els caleros van solventar el seu compromís a domicili al camp del Salou C en un segon període on l’encert anotador els va possibilitar desnivellar el compromís amb onze punts de renda, que deixava el partit encaminat amb el 22-35 del descans. Al final s’imposaven per 49 a 65. Els seniencs allargaven la mala ratxa amb tres derrotes consecutives, a domicili a la pista del Carme Bàsquet sub-21 que resolia el partit amb un primer i quart parcials on l’encert anotador els decantava el duel. Els del Montsià es troben al fons de la classificació, després d’haver aconseguit una sola victòria en vuit partits.

La nota positiva del grup segon, va ser la victòria del Bàsquet Rapitenc enfront l’actual líder del grup, el Morell B, per cinc punts de marge amb el 72 a 67 final. Una victòria que li permet als mariners restar invictes fins ara a la classificació després d’haver disputat sis partits fins ara. Els cinc punts adquirits al descans amb el 38 a 33, van ser determinants tenint en compte l’igualat que va estar el partit al tercer i quart parcials, amb empats a dinou i quinze punts que li van donar la victòria als rapitencs. Era la tercera derrota dels morellencs a la lliga, que tot i així es mantenen al capdamunt del grup seguits a un punt de distància dels rapitencs.

En l’altre compromís derbi ebrenc que es va resoldre per un ajustat 68 a 64 a favor del Pitbox Amposta davant el Club Bàsquet Alcanar. Un parcial contundent de 32 a 15 al primer període li va ser suficient als de la capital del Montsià, per retrobar-se amb el signe de la victòria.

De cara al proper cap de setmana, el Cantaires Tortosa defensarà el lideratge de grup a la pista de l’onzè classificat, el Constantí, en el partit que tancarà la jornada diumenge a partir de dos quarts de vuit del vespre. Un Ametlla de Mar en ratxa, rebrà la visita del Carme Bàsquet sub-21 dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda, mentre el Móra d’Ebre rep la visita del Coma-ruga dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre. Una jornada en la qual descansarà la Sénia-Stockplus. Mentre al grup segon, el Club Bàsquet Rapitenc es desplaça diumenge a les dotze del migdia a la pista del Reus Ploms B. D’altra banda, el Pitbox Amposta visita per la tarda a partir d’un quart de cinc de la tarda la pista del líder, el Morell B. Descans en aquesta novena jornada del campionat el Bàsquet Alcanar.