Movem Tortosa organitza un taller d’autodefensa personal per a dones que es farà el aquest dissabte 23 de novembre al Centre Cívic de Ferreries, a la capital del Baix Ebre, com a un acte previ a la celebració del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones.

El taller -de caràcter monogràfic sobre situacions davant una arma blanca, fuita d’agafades, defensa a terra, etcètera- està obert al públic en general i per a inscriure’s o demanar informació només cal escriure al whatssap del número de telèfon 640 20 52 89 o al correu electrònic [email protected]

Segons Movem Tortosa, entre els objectius que es volen assolir amb el taller hi ha el de reconèixer situacions de perill i d’aquesta manera prevenir, moltes vegades, les agressions; potenciar l’autoestima a través de la seguretat i la confiança, conèixer mesures de seguretat bàsiques i aprendre diferents tècniques de defensa i atac, i reconèixer entre totes, el grau de normalització social de la violència afectiu sexual sobre dones, dotant d’eines per realitzar un anàlisi crítica d’aquesta realitat.

El taller d’autodefensa és un curs pràctic que requereix la realització d’activitats físiques, fàcilment adaptable a dones amb diferents característiques físiques i psicològiques. Mari Pau Cid, membre de Movem Tortosa, explica que es faran exercicis molt senzills d’executar, que tenen com a finalitat reforçar l’autoestima i el sentiment de seguretat en les dones. «Es tracta de reduir les possibilitats que la dona es converteixi en víctima; per a això s’ensenyen tècniques senzilles d’autodefensa que serveixen per salvar una situació de perill i evitar la confrontació», ha concretat.

L’activitat del taller s’iniciarà a les 10:00 hores del dissabte 23 de novembre i tindrà una durada de dues hores. S’impartirà al Centre Cívic de Ferreries, i es obert a tot el públic de 14 a 70 anys que vulgui iniciar-se en tècniques de prevenció i autoprotecció. El curs comptarà amb la col·laboració dels professionals del gimnàs ImpulSport Carlos Casadevall, que s’encarregarà de fer la introducció en la matèria, i dels monitors Adolfo Sánchez i Llusia Espinosa, que dirigiran la resta del taller.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.