La dissetena Diada del Llagostí de la Ràpita ha repartit aquest dissabte més de 1.200 degustacions d’aquest crustaci de la mar de l’Ebre. Els visitants han pogut tastar diferents receptes amb llagostí elaborades per una desena d’establiments de la població, així com la mateixa Confraria de Pescadors. La Diada del Llagostí serveix també com a tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que tindran lloc fins al 8 de desembre.

El vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha inaugurat la Diada, acompanyat per l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la presidenta del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre, Imma Bòria; el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balaguer; i en representació de l’Estació Nàutica de La Ràpita, el xef Joan Pons.
Tomàs ha remarcat que la Diputació sempre ha estat “al costat dels municipis amb la promoció turística”, però que l’actual govern treballarà amb més “sensibilitat per la singularitat territorial del turisme, com és el cas de la gastronomia del llagostí”.

L’alcalde de la Ràpita ha explicat que l’objectiu de la diada és “posar en valor un producte tan identitari per la Ràpita com el llagostí”. I és que per Caparrós, “si la Ràpita és referent de la cuina del sud de Catalunya, és també per la fama del nostre bon producte”.

Al preu de cinc euros, els visitants han pogut gaudir d’una beguda i d’una tapa. Les receptes anaven des dels típics llagostins a l’estil mariner, a tapes com llagostins saltats amb alls porros i xampinyons, llagostins caramel·litzats amb cava, canelons farcits de llagostins o creacions més originals com poke de llagostins, papada de porc a la brasa, salsa teriyaki, wakame, verdures i sèsam.

Amb aquestes tapes, els restauradors també han volgut donar una mostra del que es pot trobar als menús que han elaborat per les dissetenes Jornades Gastronòmiques del Llagostí que han començat aquest cap de setmana i acabaran el 8 de desembre. Deu restaurants de la Ràpita ofereixen menús amb preus que oscil·len entre els 35 i els 45 euros i que mostren un amplíssim ventall de formes de menjar el llagostí. L’oferta gastronòmica es combina també amb una oferta d’allotjament i activitats que s’ofereixen gràcies a la col·laboració de l’Estació Nàutica i l’Oficina de Turisme de la Ràpita.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.