En el grup segon, el Bàsquet Rapitenc va encadenar la cinquena victòria consecutiva en resoldre el derbi al camp del CB Alcanar (38-55). Els rapitencs van saltar a la pista i van tindre l’encert de cara a cistella per situar-se amb un avantatge de 13 punts que seria determinant per a la sort del partit amb un parcial de 7-20. Al segon quart tímida reacció local que acabaven imposant-se per 12 a 10, marxant als vestidors amb un 19 a 30. El tercer i quart quarts tornaven a caure de part visitant per 12 a 17 i 7 a 8 per seguir imbatuts des de l’inici de lliga. Una jornada en la qual el Pitbox Amposta tenia jornada de descans.

Mentre al grup primer, el Cantaires Tortosa segueix caminant ferm per la categoria sènior provincial de bàsquet i va resoldre el duel de la setena jornada a la pista del Bàsquet Teresianes B per catorze punts de diferència amb el 59 a 73 final. Fulgurant sortida dels homens de Clàudio César Prieto que en un primer quart amb encert des del perímetre i una intensa defensa van aconseguir marxar de disset punts d’avantatge amb el 9 a 26 en acabar els primers deu minuts de joc. Al segon parcial la reacció del conjunt local els va fer entrar al partit retallant les distàncies al marcador fins als quatre punts després d’un parcial de 25 a 12 que va fer marxar al descans amb el partit incert.

Va ser a la represa quan de nou l’encert atacant dels tortosins tornava a unflar l’avantatge amb una renda de deu punts (14-24) que tornava a situar el marcador amb catorze punts de renda per als de la capital del Baix Ebre, que van saber controlar el darrer quart de partit que acabava amb un empat a onze punts per a sentenciar la sisena victòria dels tortosins en set compromisos disputats fins ara que deixa al conjunt ebrenc emparellat amb l’Àguiles al capdamunt de la classificació, després que els tarragonins es desempalleguessin del Torreforta C amb solvència amb el 67-35 final.

Els altres equips ebrencs del grup disputaven els seus partits com a locals, amb victòries per al Móra d’Ebre i l’Ametlla de Mar i la única derrota va ser per a la Sénia. Mentre els morencs es retrobaven amb la victòria cinc jornades després, seniencs i caleros caien derrotats. Els riberencs resolien el primer període amb un 25 a 13 favorable, mentre al segon quart el desavantatge era mínim després d’un parcial de 23 a 24 que deixava al descans el marcador amb un 48 a 37. Un 21 a 15 al tercer parcial donava peu a un darrer quart on es van ajustar les coses al marcador (17-29) però finalment s’imposaven els locals per 5 punts de marge amb el 86 a 81 final. Els de la Cala es desfeien del Manyanet Reus B per 71 a 62, mentre la creu va ser per als del Montsià que caien derrotats per 52-59 davant el Salou B.

En la propera jornada els tortosins afrontarán al pavelló de Ferreries la visita del Bàsquet Móra d’Ebre en el derbi de rivalitat comarcal dissabte a partir de les 19:30 hores de la tarda, mentre el colíder Àguiles es desplaça a la pista del Manyanet Reus B al mateix horari. La Sénia-Stockplus visita el Carme Bàsquet sub-21 dissabte a partir de les 20:45 hores, mentre l’Ametlla de Mar es desplaça diumenge a la pista del Salou C a un quart de cinc de la tarda.

D’altra banda al grup segon, nou derbi entre conjunts ebrencs aquesta propera jornada amb l’enfrontament entre el Pitbox Amposta i el CB Alcanar, dissabte a partir de les cinc de la tarda. Mentre el líder, CB Morell, visita la pista del Bàsquet Rapitenc en un dels partits de la jornada, dissabte a les 19 hores de la tarda.