Efectius de la Guàrdia Civil del lloc de l’Ametlla de Mar han culminat un operatiu establert per a la intercepció de pescadors furtius dedicats a la captura il·legal i posterior comercialització de cranc blau.

Amb motiu de les diferents queixes de professionals dedicats a la pesca del cranc blau de la zona del Delta de l’Ebre, la Guàrdia Civil  va establir diferents operatius dedicats a detectar i evitar les captures il·legals d’aquest crustaci.

La matinada del 2 de novembre a la zona de l’estació nàutica de l’Illa de Mar, situada en el terme municipal de Deltebre, els agents van sorprendre sis persones d’origen xinès pescant cranc blau sense la corresponent llicència administrativa. Després de ser identificats i sol·licitar-los la corresponent autorització per a exercir l’activitat, van manifestar no tenir-la, i els van denunciar per incomplir la Llei 3/2011 de Pesca Marítima de l’Estat.

El cranc blau americà és originari de les costes atlàntiques americanes, s’alimenta de mol·luscs, crustacis, peixos petits i matèria vegetal, i està considerada una de les 100 espècies invasores més perjudicials del Mediterrani.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.