L’Ajuntament de Tortosa té previst enderrocar l’any vinent els antics magatzems de mercaderies ubicats a l’estació de Renfe. La Junta de Govern va aprovar el 17 d’octubre el projecte d’enderroc d’aquestes antigues naus, actualment en fase d’exposició pública, amb un pressupost d’execució de 92.100 euros. Segons que ha explicat l’alcladessa Meritxell Roigé, l’Ajuntament té previst fer en el solar que ocupen les naus un aparcament en superfície gratuït de caràcter provisional mentre no s’executi el projecte global d’urbanització dels terrenys en desús de la zona de l’estació.

No obstant això, el projecte d’enderroc, que compta amb l’autorització d’Adif, no es durà a terme fins que l’Ajuntament no rebi també el permís per part de l’entitat estatal per construir l’aparcament de vehicles.

Les naus de mercaderies de l’estació de Tortosa es troben des de fa anys en desús i en un estat de degradació avançat. El govern de l’Ajuntament n’ha descartat la conservació pels materials en què estan construïdes, principalment fibrociment.

Tot i això, l’anunci de l’exposició pública del projecte de l’enderroc ha provocat el rebuig d’alguns ciutadans. En aquest sentit, Sheila Martín Roca ha iniciat una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org amb l’objectiu de demanar a l’alcaldessa de Tortosa que aturi aquesta iniciativa.

La petició, que compta amb 219 signatures, rebutja l’enderroc i insta “l’Ajuntament a replanificar l’obra aprofitant aquest bé cultural i reinterpretant-lo en forma de zona cultural”. “Creiem que és important mantenir el patrimoni arquitectònic cultural de la nostra ciutat, ja que una ciutat sense història és una ciutat buida i mancada d’interès. Aprofitar i dotar d’ús aquest edifici existent suposaria un valor afegit i una zona d’interès turístic a la nostra ciutat”, diu Sheila Martín.