Este cap de setmana, les jornades s’estan vivint arreu del territori amb un episodi de fort vent. Des de les 20.00 hores del dissabte la tarda fins a les 16.00 hores d’avui, els Bombers de la Generalitat han atès 375 avisos, dels quals 15 són de les Terres de l’Ebre. I el número d’Emergències 112, un total de 600 de tot el territori català. En la majoria dels casos, el cossos de bombers són requerits per retirar branques, arbres caiguts o a punt de caure, així com assegurar elements no estructurals de la via pública com fanals, tendals, tanques i cartells.

La província més afectada ha estat Tarragona, on s’han registrat fins a 159 trucades als Bombers, així com, durant unes hores, la circulació de trens RT2, R16 i el corredor ha estat afectada entre Mont-roig del Camp i Cambrils per un arbre caigut a la via. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha oferit un servei d’autobusos entre l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils.

A la Ribera d’Ebre, però, el vent ha arribat als 88,6 km/h a Benissanet i ha arrencat la teulada metàl·lica d’un habitatge del municipi, que ha fet cap al sostre d’una casa veïna al c/Sant Vicenç. Els bombers rebien l’avís a les 9.45 h del matí, i amb l’ajuda d’una grua i l’autoescala, han treballat per retirar la teulada de xapa d’uns 10×10 metres. Cap de les dues cases està habitada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els municipis ebrencs que han registrat una ratxa màxima fins a les 14.30 h d’este diumenge han estat el Perelló, amb 107,3 km/h; Benissanet, amb 88,6 km/h; Mas de Barberans, amb 86,8 km/; el Parc Natural dels Ports, amb 86 km/h; el Pantà de Riba-roja, amb 82,8 km/h; i Horta de Sant Joan, amb 82,4 km/h.

Protecció Civil manté l’alerta del pla Ventcat, ja que es preveu que el vent comence a minvar a partir de mitja tarda, i a la fi de l’episodi el vent anirà quedant restringit al Pirineu-Prepirineu i interior de Tarragona. Des de Protecció Civil també recomanen molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure, sortides al bosc i a zones arbrades i en la mobilitat.