L’assemblea del Consell Consultiu de Dones del Baix Ebre ha elegit la deltebrenca Vanessa Callau com a delegada. De fet, la candidatura de Callau ha estat l’única que s’ha presentat. “Una de les meues prioritats serà crear un vincle més estret entre totes les associacions de la comarca”, ha dit Callau, que substitueix en el càrrec a Rosa Queral.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la vicepresidenta de Serveis a les Persones, Rosalia Pegueroles i la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra, han presidit l’assemblea, la primera que es celebra després de les eleccions municipals del passat mes de maig. “El Consell Consultiu de Dones ens permet, com a administració, tenir interlocució amb el moviment associatiu de dones i orientar les decisions sobre les polítiques públiques en funció de les inquietuds i necessitats de les dones”, ha manifestat Faura, que ha agraït la tasca desenvolupada durant els darrers anys per Rosa Queral, impulsora d’un treball de memòria històrica sobre els oficis de les dones de la comarca.

Per la seua banda, la consellera comarcal de Serveis Socials ha valorat molt positivament  la feina que duen a terme les diferents associacions de dones de la comarca i les ha encoratjat a continuar-la endavant. “Les dones del Baix Ebre hem de treballar en xarxa, intercanviar experiències i coneixements”, ha dit Fabra, que ha avançat que el 29 de novembre s’organitzarà una trobada de dones.

Al Baix Ebre hi ha un total de vint-i-tres associacions de dones. El Consell Consultiu de Dones és un òrgan que té la finalitat de promoure la participació de la ciutadania en aquells assumptes que específicament afecten les dones i que siguen de l’àmbit comarcal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.