El Consell Comarcal del Montsià ha aprovat aquest dilluns de la moció de resposta a la sentència judicial que condemna per sedició, i a alguns d’ells per malversació, als líders socials i polítics.

La moció demana l’amnistia per als presos independentistes i la defensa del dret a autodeterminació. El document consta de deu punts, entre els quals destaca el setè, que convoca als alcaldes a “comprometre’s a participar” en l’acte que han avançat que “convocarà el President de la Generalitat el dia 26 d’octubre al Palau de la Generalitat“. Dins de la moció també hi ha punts com “mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació“, “exigir l’amnistia” dels presos i les preses polítiques i demanar “al govern de l’Estat espanyol que respecte la legitimitat de les persones escollides democràticament a les institucions catalanes”.

La moció s’ha aprovat per majoria absoluta amb els vots favorables d’ERC, Junts i En comú guanyem. El PSC s’hi ha abstingut.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha destacat que “la independència és l’única solució possible per preservar la democràcia, els drets civils i polítics i que l’estat només ha buscat l’escarment i la repressió només agreujarà el conflicte”.

El portaveu d’En Comú Guanyem ha mostrat “la indignació del seu grup per una sentència injusta, la solidaritat amb les persones condemnades i les seves famílies” i ha demanat “una solució dialogada i democràtica”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.