Disminueixen els accidents a les carreteres ebrenques però n’augmenta la mortalitat, enguany ja han perdut la vida 19 persones, especialment a la c-12. Una via molt transitada d’un sol carril per cada sentit, que passa per molts municipis, on hi ha moltes finques i camins i que amb l’aplicació de la N-340 que no poden circular camions tenen la comarcal 12 com una ruta alternativa, augmentant així el trànsit. “El fet de posar-se el cinturó i transportar els infants en cadiretes homologades és una assignatura gairebé aprovada per tothom”, apunta Sergi Saladié, cap regional de trànsit a les Terres de l’Ebre. Des de trànsit asseguren que la gran majoria dels accidents venen provocats pel factor humà i que les distraccions són la causa més usual, especialment per l’ús dels telèfons mòbils.

Cada cop la població està més conscienciada i respecta més la normativa, no corre tant i  està disminuint  el nombre de persones que condueixen sota els efectes de l’alcohol i les drogues.