Aquest dissabte, 12 d’octubre, les Terres de l’Ebre acolliran una nova edició de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre, una marxa cicloturista que es va celebrar per primera vegada l’any 1981 i que enguany s’ha recuperat. La prova comptarà amb la participació de més de 600 ciclistes vinguts d’arreu del territori, principalment de Catalunya, València i Aragó. La sortida es farà a les 8 del matí des de l’exterior de l’Hotel SB Corona Tortosa.

Per aquesta edició, els ciclistes han pogut escollir entre dos recorreguts: el Gran Fondo (148 km i 2.843 metres de desnivell positiu acumulat) i el Medio Fondo (100 km i 1.322 m de desnivell positiu acumulat). Els dos circuits resseguiran els passos del riu Ebre i de l’Espai Natural Protegit dels Aligars-Serra Fulletera, i passaran per Benifallet, Benissanet, Miravet o Pinell de Brai, entre d’altres localitats. El tram final del recorregut de la Gran Fondo s’endinsarà al Parc Natural dels Ports i culminarà amb una pujada cronometrada a l’imponent Mont Caro, de 1.441m d’altitud. El descens des del Mont Caro fins a l’Hotel SB Corona Tortosa es realitzarà de forma encapsulada en grups de 50 ciclistes.

La Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre 2019 està organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre de Tortosa i compta amb la col·laboració de SB Hotels, Ajuntament de Tortosa, Tortosa Esport, Esports.cat, Fàbregas Bicicletes, Citroën Tarrauto, Coca-Cola, 226ers i Imagina Ràdio.

SB Hotels, amb més de 30 anys d’història i presència a Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre, ha volgut formar part de la recuperació d’aquesta marxa ciclista. I és que la cadena hotelera compta amb un programa corporatiu anomenat #welovesports a través del qual treballa pel foment de l’esport i la vida saludable.

Una de les línies principals d’aquest programa és el ciclisme i l’activació del cicloturisme a Terres de l’Ebre. Per fer-ho possible, SB Hotels ha desenvolupat el projecte www.sbhotelsandbike.com, el qual compta amb l’assessorament de l’ex ciclista professional Joseba Beloki.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.