Movem Tortosa ha justificat amb la falta d’informació el seu vot contrari a l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell. Els cinc representants de Movem, juntament amb els d’ERC, C’s i CUP, han rebutjat aquest matí en sessió plenària extraordinària la segona proposta del govern de Junts per Tortosa per executar l’ampliació de l’Auditori.

Movem Tortosa ha explicat que el govern de Meritxell Roigé segueix sense donar els detalls del projecte i del pressupost, que ascendeix a 1,7 milions d’euros. El seu portaveu, Jordi Jordan, ha recordat que en el ple de la setmana passada ja va reclamar una informació detallada que, una setmana després i tot i haver-se donat resposta a algunes qüestions en comissions informatives, encara no s’ha aportat.

«Ens diuen que el projecte encara s’ha d’acabar de tancar i, per tant, no entenem les presses per tornar a convocar el plenari municipal si el projecte definitiu ha d’estar disponible d’aquí a uns dies», ha lamentat Jordan, que una vegada més ha volgut deixar clar que “Movem Tortosa sí que aposta per la cultura, però des del diàleg, el consens i l’acord i no pas des de la imposició”. Jordan ha retret que el govern municipal en minoria de Junts per Tortosa pretengui que l’oposició doni un «xec en blanc» a un projecte que no s’ha consensuat i que, entre d’altres, també genera dubtes pel que fa a la sostenibilitat i l’eficiència.

En aquest sentit, l’alcaldessa Meritxell roigé ha explicat que que al llarg de la setmana s’han dut a terme tres comissions on s’han abordat totes les peticions d’informació que havien reclamat alguns grups municipals, i que fins i tot havien comptat amb la presència de l’equip d’arquitectes que ha redactat el projecte, així com del personal tècnic del departament de Cultura de Tortosa, que ha expressat la necessitat d’una nova sala, amb capacitat per a 300 espectadors, per cobrir les demandes de les entitats de la ciutat, més enllà de la programació cultural pròpia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.