El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, opina que el futur de les festes tradicionals amb bous s’ha de resoldre en el marc d’un “debat serè” al si del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, Pallarès ha anunciat, en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, que els grups de Junts per Catalunya i ERC presentaran una proposta per crear una comissió parlamentària amb l’objectiu de debatre la controvèrsia que genera el manteniment dels correbous.

El delegat del Govern ha explicat que ha de ser una comissió oberta a tothom, des d’associacions animalistes a ramaders de bous braus passant per representants d’entitats taurines i comissions de festes, amb l’objectiu que es pugui prendre una decisió amb coneixement de causa.

Pallarès ha concretat que aquesta comissió parlamentària seria el marc adient per fer un balanç de l’aplicació de llei 34/2010 d’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, i veure quins aspectes es poden millorar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.