El grup municipal d’ERC-Més Deltebre ha entrat aquest dimecres una petició a l’Ajuntament instant a la constitució d’un “front institucional de poble” en defensa de les festes tradicionals amb bous arran de la votació al Parlament de la setmana passada. Els republicans proposen que sigui l’alcalde de Deltebre. Lluís Soler, qui lideri aquest front institucional amb el suport dels portaveus dels grups municipals, la resta de membres de la Corporació, les entitats taurines del municipi, comissions de bous, el CD la Cava i el ramader de bous braus Pedro Fumadó.

Segons el portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, d’aquesta manera “coordinarem accions i oferirem una resposta unitària davant la decisió del Parlament, que obre la porta a un escenari negatiu per a les Terres de l’Ebre i especialment per Deltebre“.

Així mateix, Alginet ha manifestat el suport a la trobada d’alcaldes de municipis de les Terres de l’Ebre que celebren festes amb bous, que tindrà lloc avui a Amposta, i ha fet una crida als aficionats taurins de Deltebre a participar en l’assemblea convocada per l’Agrupació de Penyes i comissions Taurines d’aquest dissabte 5 d’octubre a Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.