L’Ajuntament de la Ràpita ha presentat la nova programació cultural per la temporada Tardor-Hivern. Des de la regidoria de Cultura, s’han programat 24 espectacles que ompliran d’activitat l’Auditori Sixto Mir i que abracen un ampli ventall d’arts com el teatre, la dansa, la música o el cinema. La programació cultural de la Ràpita es completa amb un seguit de conferències i exposicions que es podran gaudir a la resta d’equipaments culturals del municipi.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, han detallat aquest dilluns al matí la nova programació cultural, que s’estendrà els mesos d’octubre, novembre i desembre. Una programació que a partir del 2020 canviarà el format, segons ha avançat la regidora de Cultura. Així, al gener de l’any vinent es coneixerà la programació teatral de tot l’any.

En qualsevol cas, pels pròxims mesos els espectadors podran gaudir d’obres que han estat a les cartelleres de Barcelona i d’altres llocs del món. En aquest sentit destaca la visita de la companyia de dansa del Ballet de Moscou, que durà a la Ràpita el seu particular ‘El trencanous’ (21 de novembre), el clàssic del compositor rus Txaikovski.

Pel que fa al teatre, la primera obra programada és Akelarre (3 de novembre), un cabaret còmico-musical de la companyia The Feliuettes, amb la direcció de Míriam Escurriola i estrenada a la sala Maldà el passat mes de març. L’altra obra de teatre per adults programada és Separades i què (1 de desembre), una comèdia protagonitzada per Mayte Carreras i Cristina Solà, i dirigida per Mairà Font, que ha fet parada al Teatre del Raval i ara a la Sala Ars. El públic familiar també tindrà el seu vespre de teatre amb L’aventura d’avorrir-se (9 de novembre), de la companyia L’estaquirot. Una funció que acaba de guanyar el premi al millor espectacle familiar de Barcelona Teatre.

Entitats locals

Les entitats culturals locals seguiran tenint molt de protagonisme amb la nova programació. Els espectacles musicals estaran protagonitzats per la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca amb els concerts de Santa Cecília (23 de novembre) i el de Nadal (21 de desembre), i per la coral de l’Orfeó Pau Casal, que per primer cop farà d’amfitrió de l’aplec coral Catalunya Canta (20 d’octubre) amb la participació d’altres dues corals catalanes.

El Cine Club la Ràpita continuarà oferint dues projeccions mensuals del millor cinema de culte i el Cicle Gaudí, un cop al mes, oferirà una estrena de cinema fet a Catalunya. Per últim, les entitats i persones del món de l’ensenyament, la cultura i l’esport tindran el seu reconeixement durant les Nits temàtiques que es faran, respectivament, el 4 i 25 d’octubre, i el 15 de novembre. En el cas de la Nit de la Cultura, cal destacar que també es farà lliurament del premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó i del premi d’escultura Agustí Vizcarro ‘La Pin’.

Aquesta ja és la segona temporada que la Ràpita pot gaudir d’una programació cultural estable. Una pràctica que es va iniciar amb la inauguració de l’Auditori Sixto Mir a l’estiu de 2017. “És una programació que està a l’altura del que els rapitencs i rapitenques es mereixen perquè ara tenim equipaments de primera com l’Auditori Sixto Mir i la resta d’equipaments. Per això fem un esforç perquè els rapitencs i rapitenques els puguin gaudir“, ha afirmat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.